Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Statsministeren indvier Den Lille Havfrues ”lillesøster” i Seoul

”Det er rørende at se Den Lille Havfrues ”lillesøster” i Seoul. Hun er et af de stærkeste nationale symboler, vi har, og nu står hun som en lille bid af Danmark midt i Seoul som et symbol på det gode forhold mellem vores to lande," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen, der er på officielt besøg i Sydkorea.

Statsministeriet
Statsminister Lars Løkke Rasmussen indvier Den Lille Havfrue i Sydkorea

Mandag afslørede statsminister Lars Løkke Rasmussen en kopi i 80 pct. størrelse af Den Lille Havfrue ved Han-floden i Seoul.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler i forbindelse med indvielsen:

”Det er rørende at se Den Lille Havfrues ”lillesøster” i Seoul. Hun er et af de stærkeste nationale symboler, vi har, og nu står hun som en lille bid af Danmark midt i Seoul som et symbol på det gode forhold mellem vores to lande.

Hun får en smuk udsigt ved Han-floden. Sidste år var der 18 millioner mennesker, der kom forbi stedet. Statuen kan forhåbentlig bidrage til, at flere koreanere får kendskab til Danmark og lyst til at lægge vejen forbi hendes søster i København.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen indvier Den Lille Havfrue i Sydkorea
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Seouls borgmester Park Won-soon foran Den Lille Havfrue i Sydkoreas hovedstad.

De gode diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Korea kan snart fejre 60-års jubilæum. Vores stærke partnerskab bidrager til at udvikle begge lande og skaber arbejdspladser gennem øget samhandel. Helt konkret har EU’s frihandelsaftale med Sydkorea siden 2011 isoleret set løftet dansk eksport med 2 mia. kr. i forhold til, hvis der ikke havde været en frihandelsaftale. Det svarer til over 1000 danske fuldtidsstillinger.”

I 2014 underskrev København og Seoul en aftale om øget samarbejde, blandt andet inden for kultur, turisme, transport og innovation. En del af aftalen er, at der udveksles symbolske ikoner mellem byerne. Københavns Kommune har således på tilsvarende vis modtaget en miniaturekopi af den koreanske Gwanghwamun-port, som nu er at finde på Rådhuset. Porten blev lavet under Joseon-dynastiet.

Lars Løkke Rasmussen er på officielt besøg i Sydkorea fra 23. til 25. oktober. Det er det første officielle besøg af en dansk statsminister i 25 år, og det første danske statsministerbesøg siden 2010.

Under besøget vil statsministeren mødes med Sydkoreas præsident Park Geun-hye og premierminister Hwang Kyo-ahn for at styrke det strategiske partnerskab, underskrive en række politiske og kommercielle aftaler samt drøfte bl.a. sikkerhedssituationen på den koreanske halvø.

Desuden vil statsministeren sætte særligt fokus på samarbejdet om energi og sundhed og vil være vært for et større netværksarrangement med præsentation af dansk mode og danske fødevarer.

Statsministeren ledsages af 15 virksomhedsledere, lederne af fem erhvervsorganisationer, repræsentanter fra danske universiteter samt overborgmester for København Frank Jensen.