Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen vil udnævne Bertel Haarder til generalkonsul i Flensborg

"Jeg er sikker på, at han med sin særlige personlige baggrund, opvækst i grænselandet og store engagement vil blive en gevinst for Danmark, for samarbejdet med de lokale myndigheder og for dialogen med det danske mindretal syd for grænsen. Jeg er også glad for, at vi på denne måde i Grænselandet udnytter en erfaren politikers mange kompetencer til gavn for Danmark, ” siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Udenrigsministeriet
Bertel Haarder
Foto: Les Kaner

Regeringen ønsker at udnævne Bertel Haarder til generalkonsul i Flensborg.

”Jeg er meget glad for at kunne oplyse, at regeringen har besluttet at udnævne nuværende folketingsmedlem og forhenværende minister, Bertel Haarder (V), til kommende generalkonsul i Flensborg. Bertel Haarder har med sit indgående kendskab til politik, kultur, skole, højskole, sprog og kirke samt ikke mindst en livslang interesse for det dansk-tyske grænseland og dets mindretal, helt særlige forudsætninger for at løfte opgaven som Danmarks officielle repræsentant i Flensborg fra 1. september 2017," siger udenrigsminister Anders Samuelsen og understreger:.

"Jeg er sikker på, at han med sin særlige personlige baggrund, opvækst i grænselandet og store engagement vil blive en gevinst for Danmark, for samarbejdet med de lokale myndigheder og for dialogen med det danske mindretal syd for grænsen. Jeg er også glad for, at vi på denne måde i Grænselandet udnytter en erfaren politikers mange kompetencer til gavn for Danmark.”

Inden den formelle udnævnelse kan gennemføres, skal den tyske regering formelt acceptere den danske regerings plan om at udnævne Bertel Haarder til generalkonsul.

Bertel Haarder afløser den nuværende generalkonsul Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998. Becker-Christensen kom fra en stilling som leder af Institut for Grænseforskning og fortsætter i Udenrigsministeriets tjeneste.