Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Regeringen foreslår udbygning af E45

Regeringen lægger op til en udbygning af motorvej E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S, når regeringens finanslovsforslag præsenteres i næste uge.

Transport- og Bygningsministeriet
Foto: Colourbox

Bilkøer og forsinkelser er hverdagskost for de mange pendlere mellem Aarhus og Skanderborg i myldretiden.

Derfor foreslår regeringen nu at udbygge motorvejsstrækningen mellem Aarhus S og Skanderborg S med et ekstra spor i hver retning.

"I regeringen har vi den holdning, at en effektiv og velfungerende infrastruktur er en forudsætning for at skabe vækst og arbejdspladser", siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og fortsætter:

"Vi kan se, at der er meget trængsel på store dele af E45, og det har naturligvis stor betydning for borgerne og virksomhederne i området, der således kommer til at spilde alt for meget tid på vejene".

Udvidelsen vil betyde, at der kommer seks spor i stedet for de fire spor, der er i dag.

Rent praktisk vil det ske ved at inddrage dele af midterrabatten, som på nuværende tidspunkt er 12 meter bred på hele strækningen.

Udvidelsen mellem Aarhus S og Skanderborg S er et naturligt sted at starte, når fremkommeligheden skal forbedres på E45, fordi trafikken i den østjyske korridor forventes at blive ved med at stige, og det vil – selv på kort sigt – føre til endnu mere trængsel på motorvejen, hvis der ikke gøres noget.

Når plangrundlaget er på plads, skønnes det, at projektet kan gennemføres på 3-4 år.