Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Oversigt: Her er ministeriernes arrangementer på Kulturnatten

Traditionen tro åbner flere ministerier dørene på Kulturnatten fredag aften. Her er den samlede oversigt over arrangementerne.

Foto: Colourbox

Mange af ministerierne holder traditionen tro åbent på Kulturnatten fredag aften. 

Her er en oversigt over ministeriernes arrangementer og åbningstider:

Erhvervs- og Vækstministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K
18:00-23:00

Der er rundvisninger på ministergangen fra kl. 18 og hvert 20. minut frem til kl. 22.40. Vi lukker grupper ind kl. 00, 20 og 40. 

Rundturen foregår i det Würtembergske palæ fra 1742 - en af de ældste bygninger på Slotsholmen. Hør historien om bygningen, dets beboere gennem tiden og oplev noget af det originale interiør, som giver indtryk af, hvordan det første Christiansborg Slot har set ud.
Læs mere her

 

Finansministeriet
Christiansborg Slotsplads 1
1218 København K
18:00-23:00

Kom og se Finansministeriet. På Kulturnatten er der rundvisning i Den Røde Bygning. Bygningen er Danmarks første egentlige kontorbygning og har siden 1721 været sæde for centraladministrationen.

 

Forsvarsministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K
18:00-00:00

Udenfor kan du prøve at sidde i Forsvarets Leopard-kampvogn og i Beredskabsstyrelsens HazMat-køretøj. Du kan også møde ”Rullemarie”.
Indenfor kan du bl.a. tale med soldater både fra Specialoperationskommandoen og fra Siriuspatruljen. 
Læs mere her

 

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K
18:00-23:00

I Kulturministeriet byder dette års Kulturnat bl.a. på jazz for både børn og voksne, rundvisning og anekdoter i ministeriets kringelkroge samt koncerter med unge talenter fra Rytmisk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Du kan også afprøve Bertel Haarders ministerstol og skrive dit forslag til Danmarkskanonen. Ministeriet kvitterer med quiz og lakrids – og en kop varm kaffe i gården.
Læs mere her 

 

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K
18:00-24:00

Her kan man blandt andet bage pandekager over bål, smage grillet hjortekød, lave smykker af gevir, få tjekket smykker og mobiltelefoner for nikkel og andre stoffer, diskutere dyrevelfærd, male sit eget mel, blive klog på genbrug og svindel med vin og slik og klappe en fisk.

Mellem kl. 19 og 21 sætter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fokus på madspild, når han går i udekøkkenet med to gode kokke. Gæsterne kan få en snak med ministeren og kokkene og få tips til at undgå madspild samt smagsprøver på den lækre mad, de laver af fødevarer, der ofte ender som madspild.
Læs mere her

 

Skatteministeriet
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402 København K
18:00-22:00

På aftenen vil medarbejdere fra Skatteministeriet, SKAT og Spillemyndigheden sørge for underholdning og aktiviteter for både børn og voksne. Du kan blandt andet komme om bord på toldskibet, der lægger til ved kajen, se narkohundene i aktion eller tjekke, hvor skarp du er til at spotte ulovlige kopivarer.

De mindste deltagere kan glæde sig til en skattejagt, der både er sjov og lærerig.
Læs mere her

 

Transport- og Bygningsministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K
17:00-22:00

Ministeriet åbner dørene og byder velkommen til store maskiner, veteranbiler og flere prøv-selv-aktiviteter. Transport- og bygningsministeren besøger udstillingerne og traditionen tro udskænkes kaffe og kakao.

Mød bl.a. Naviairs flyveledere, bliv klogere på droner, oplev jernbanen i 3D, hør om arbejdet med selvkørende biler og meget mere. Du kan også bygge både biler og bygninger og kigge nærmere på flere store maskiner.
Læs mere her

 

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Bredgade 40
1216 København K
18:00-23:59

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer alle med på en rejse frem i tiden, hvor robotter blander din saftevand, og melorme fylder i madpakken, hvor Virtual Reality er virkelighed, og kemoterapi noget man får ”to-go”.  
Læs mere her

 

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K
17:30-22:00

Udenrigsministeriet åbner igen i år dørene til Kulturnatten. Her kan du bl.a. blive klogere på EU, høre om hvordan vi sikrer danske diplomater i udlandet, opleve en flygtningelejr gennem Virtual Reality-briller og møde instruktørerne til filmen ’Tigerbarn’, der er optaget i den bengalske jungle. Se det store lysshow på bygningen, følg fodsporerne og kom indenfor.
Læs mere her