Nu får danskerne bedre internet i togene
Regeringen afsætter i sit finanslovforslag 100 millioner kroner til at forbedre internetdækningen langs togstrækninger over hele Danmark.
Danskerne kan se frem til bedre og mere stabilt internet, når de rejser med tog.
Regeringen afsætter i sit finanslovforslag 100 millioner kroner til at forbedre internetdækningen langs togstrækninger over hele Danmark til glæde for de tusindvis af danskere, der dagligt bruger toget som transportmiddel.
”Jeg er rigtig glad for, at vi nu får sat gang i arbejdet med at forbedre mobil- og internetdækningen i vores tog,” siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og understreger:
”Jeg ved, at mange mennesker – især pendlere – bruger tiden i toget til at arbejde, og en mere stabil internetforbindelse være en stor hjælp for de mange, der bruger toget som arbejdsplads. Den vil også komme til de passagerer til glæde, der bruger togtransporttiden til at læse nyheder på nettet eller tale i deres mobiltelefon.”
Helt konkret går de godt 100 millioner kroner på finanslovsforslaget til at udbygge Banedanmarks mastenetværk på op til 75 steder langs det statslige jernbanenet. Udbygningen er en del af en samlet løsning, som DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og teleselskabet 3 står bag.
Løsningen betyder, at DSB og teleselskaberne vil samarbejde om at installere signalforstærkere i togene, så signalerne bedre kan trænge ind i togene. Togenes konstruktion bremser nemlig modtagelse af signaler. Også steder, hvor der er god dækning udenfor toget. Teleselskaberne (TDC Group, Telenor, Telia og 3) vil sikre signaldækning med nye antenner i disse master. Endelig vil DSB stå for etablering af en WiFi-løsning i DSB’s tog med forbindelse til teleselskabernes mobilnetværk.
Forbedringer det kommende år
I løbet af de kommende år vil passagererne kunne opleve forbedringer i takt med, at teleselskaberne sætter nye antenner op i Banedanmarks udvidede mastenetværk. Sideløbende vil der blive installeret signalforstærkere og WiFi i DSB’s tog.
Når den samlede løsning er gennemført, vil passagerne opleve en mærkbart bedre signaldækning end i dag. Der vil være en langt mere stabil forbindelse med færre udfald, når passagererne taler i telefon eller arbejder online.
Det er forventningen, at alle opgraderingerne vil kunne være fuldt implementeret med udgangen af 2019.
Læs mere på Transport- og Bygningsministeriets hjemmeside.