Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Helhedsplan - for et stærkere Danmark

Regeringen præsenterede tirsdag Helhedsplan - for et stærkere Danmark. Planen skal gøre Danmark stærkere, tryggere og mere robust. Se klip fra pressemødet med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen

Regeringens helhedsplan gør Danmark stærkere ved at tage hånd om de svagheder, der kan give os store problemer på sigt. Der er ikke behov for store omkalfatringer af vores velfærdssamfund. Men for at justere inden udfordringerne vokser sig for store.

Vi skal være bedre til at skabe vækst og gode private arbejdspladser. Danske virksomheder er dygtige og respekterede på de internationale markeder. De skal have endnu bedre vilkår.

Det skal bedre kunne betale sig at arbejde. Der skal være en mærkbar gevinst for den enkelte, der rykker ud af offentlig forsørgelse og ind i arbejdsfællesskabet. Og virksomhederne skal have bedre muligheder for at fastholde og rekruttere højtkvalificerede eksperter.

Vi skal tilrettelægge den offentlige økonomi, så der er råd til at udvikle Danmark, til kernevelfærden og til at styrke vores nationale sikkerhed i en urolig verden.

Og vi skal fortsætte indsatsen for at få styr på flygtningestrømmen til Danmark og de konsekvenser, det har for vores samfund. Det vil give bedre muligheder for at hjælpe i nærområderne, så færre mennesker begiver sig ud på en lang og ofte farefuld flugt mod Europa og Danmark.

Flere unge skal tage en uddannelse, der er brug for i de private virksomheder, og SU-systemet skal omlægges, så det bliver mere robust.

Pensionsopsparingen skal øges, så flere bliver mere uafhængige af staten i alderdommen.

Et stærkere Danmark kræver, at vi gør mange ting på én gang. Mange justeringer, som bygger videre på fortidens resultater med det formål at få højere vækst, flere i arbejde, færre parkeret på et sidespor, skatten ned og velfærden op.

 

Du kan få det fulde overblik over helhedsplanen her: Helhedsplan - for et stærkere Danmark.

Og du kan downloade alle publikationer her.