Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Kampagne skal tiltrække flere mænd til dagtilbudsområdet

Langt flere mænd skal vælge at blive pædagoger for de yngste børn. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling understreger med ny kampagne, hvor vigtigt det er, at børn møder både mænd og kvinder blandt det pædagogiske personale i landets dagtilbud.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling

.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling understreger med ny kampagne, hvor vigtigt det er, at børn møder både mænd og kvinder blandt det pædagogiske personale i landets dagtilbud.

Kampagnens formål er, at langt flere mænd skal vælge at blive pædagoger for de yngste børn.

Mænd udgør kun 6,7 procent af pædagogerne i børnehaver og 2,7 procent i vuggestuer. Derfor sætter en ny kampagne fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling fokus på det pædagogiske arbejde i landets dagtilbud for at få flere mænd til at vælge at arbejde med de yngste børn.

”Det er ærgerligt, at andelen af mænd blandt det pædagogiske personale er så lav i dagtilbuddene, når vi ved, at børn har brug for både mandlige og kvindelige rollemodeller at spejle sig i. Kampagnen skal få flere mænd til at se mulighederne i det pædagogiske arbejde med de yngste, og se, at arbejdet er fagligt udfordrende, attraktivt og har en enorm betydning for børns udvikling og fremtid,” siger minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby.


Positiv betydning for børnene
Forskning peger på, at daginstitutioner med både mandligt og kvindeligt pædagogisk personale kan have positiv betydning for børnenes leg, læring og fundament for at udvikle sig. Flere mænd kan desuden være med til at give børn et mere nuanceret billede af, hvad mænd og kvinder kan, så de ikke vokser op med en forestilling om, at det kun er det ene køn, der kan arbejde i et dagtilbud.

En central del af kampagnen er den video, som fremgår i toppen af denne artikel, hvor en række pædagoger overraskes af deres tidligere børnehavebørn.

I filmen siger de voksne børn tak til deres pædagoger, som har gjort en forskel i deres liv. Blandt dem er journalist og tv-vært Thomas Skov, der overrasker sin gamle børnehavepædagog Palle og takker ham for at have været med til at gøre ham til den, han er i dag.

Kampagnen består også af en række regionale seminarer for fagpersoner på området. Interesserede fra landets dagtilbud, kommunale forvaltninger og pædagoguddannelsen inviteres her til at få inspiration og ny viden til arbejdet med at få flere mandlige pædagoger i daginstitutionerne.

Læs mere her.