Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Det talte Løkke og Theresa May om

Målet er en venskabelig skilsmisse mellem EU og Storbritannien, understregede statsminister Lars Løkke Rasmussen efter mødet på Marienborg. De to statsledere talte udover Storbritanniens fremtidige forhold til EU bl.a. om samarbejde på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område.

Statsministeriet

Det er uomtvisteligt og beklageligt: England træder ud af EU, men målet er en venskabelig skilsmisse og et tæt forhold mellem EU og Storbritannien i fremtiden, understregede statsminister Lars Løkke Rasmussen efter mødet i dag med den engelske premierminister Theresa May.

På et pressemøde efter arbejdsfrokosten mellem de to statsledere, lagde Lars Løkke Rasmussen vægt på de to landes historiske samarbejde og tætte forhold, som han ønsker fortsætter, når Storbritannien ikke længere er medlem af EU.

"De bilaterale forbindelser mellem Storbritannien og Danmark er stærke. Vi deler generelt de samme værdier og har fælles interesser. Ikke mindst, når det kommer til det frie marked og global frihandel. Vi samarbejder også tæt om forsvars- og sikkerhedspolitik, og det vil vi blive ved med", sagde Lars Løkke Rasmussen.

Den britiske premierminister Theresa May understregede, at Storbritannien begynder de formelle forhandlinger om udtrædelse af EU senest i marts 2017, men hun understregede også, at det vil blive et andet samarbejde mellem Storbritannien og EU efter Brexit.

Theresa May lagde vægt på vigtigheden af frihandel og arbejdskraftens fri bevægelighed samt sikkerhed og NATO-samarbejde også efter Brexit. Og hun håber, at det vil være muligt at sikre, at EU-borgere i Storbritannien og briter bosiddende i EU vil have de samme rettigheder som i dag.

Lars Løkke Rasmussen og Theresa May mødes igen om 14 dage ved Det Europæiske Rådsmøde i Bruxelles. Ved mødet i dag talte de to statsledere også om dagsordenen for dette møde. Blandt andet migration og forholdet til Rusland.

 

Se hele pressemødet med Lars Løkke Rasmussen og Theresa May øverst.