Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Udspil

Nærhed og tryghed

Justitsministeriet

Regeringen lancerer nu udspillet ”Nærhed og tryghed” med 14 initiativer, der skal sikre, at politiet kommer endnu tættere på borgerne. Med initiativet om flere mobile politistationer får vi f.eks. understreget, at politiet skal ud og være synligt blandt borgerne, og at politiet skal komme til borgerne – ikke omvendt.

Foruden bidrag fra de lokale politikredse, Rigspolitiet og Rigsadvokaten har justitsministeren undervejs i forløbet haft møder med ofre for kriminalitet, pårørende og menige betjente. Her har justitsministeren hørt et samstemmende ønske om et mere lokalt forankret politi, der møder borgerne i øjenhøjde.

Med en ny politiskole, et øget optag af politistuderende og den nye kadetuddannelse har regeringen allerede sikret flere muskler til dansk politi og flere betjente til de enkelte politikredse. Nu tager regeringen et kæmpe skridt i retningen af at sikre et mere borgernært politi, bl.a. fordi vi tilfører 150 ekstra politibetjente til det lokale politiarbejde. Til gavn for borgerne. Til gavn for trygheden. Til gavn for politiet.

pdf (1,68 Mb)