Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Tilvalgsordning for Covid-19-vacciner uden for program

Sundhedsministeriet

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet er i dag blevet enige om, at borgere fremover kan tilvælge vaccination med Covid-19-vacciner uden for vaccineprogrammet. Der er tale om en principbeslutning, og der skal nu arbejdes videre med at etablere den konkrete model for tilvalgsordningen.

Muligheden for at tilvælge Covid-19-vacciner uden for vaccineprogrammet vil være et supplement til Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram mod Covid-19. Ordningen etableres for at imødekomme de borgere, som aktivt ønsker en hurtigere immunisering, adgang til coronapas m.v.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

”Vi har i dag kunne konstatere bred politisk opbakning til at etablere en model for, at borgere, som aktivt ønsker det, kan blive tilbudt de EMA-godkendte vacciner, som Sundhedsstyrelsen har valgt ikke skal indgå i Covid-19-vaccinationsprogrammet. Det vedrører vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson. Ordningen vil være en mulighed for et individuelt tilvalg til den enkelte borger, som ønsker sig en hurtigere vaccination, end man vil få i vaccinationsprogrammet.”

Læs mere om tilvalgsordningen på Sundhedsministeriets hjemmeside.