Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Regeringen øger humanitær støtte til det nordlige Syrien

Udenrigsministeriet

Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien. Midlerne går til at forbedre sundhedsforholdene og adgangen til vand, herunder i al-Hol og Roj lejrene, hvor de humanitære behov er store.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: 

”Den humanitære situation i det nordøstlige Syrien er enormt vanskelig. Det gør selvsagt indtryk, og jeg er glad for, at vi nu kan øge den danske støtte til bl.a. vand, sundhed og børns trivsel. Arbejdet med at evakuere de danske kvinder og børn fra lejrene er sat i værk, og vi sætter nu samtidig initiativer i gang, der forhåbentlig kan være med til at afhjælpe den forværring af det humanitære billede, der især har stået på siden årsskiftet”.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Der er ingen tvivl om, at der er store humanitære behov i lejrene og lokalsamfundene i det nordlige Syrien. Der er akut behov for rent vand og forbedring af sundhedsforholdene, og COVID-19 har kun gjort behovene endnu større. Det går især ud over børnene, der har brug for et sikkert sted at være, lege og være børn. En del af de 45 mio. kr. vil derfor bl.a. gå til psykosocial støtte, leg og aktiviteter for børnene, som dermed får et pusterum i deres hverdag”.

Læs mere om den humanitære støtte på Udenrigsministeriets hjemmeside.