Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Økologi, plantebaseret kost og danske skove får tilført millioner

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Fødevareminister Rasmus Prehn har store forventninger til indsatserne. Midlerne skal blandt andet bruges til at fremme de nye kostråd i professionelle køkkener, og det kan give et positivt boost til området for plantebaseret kost, siger ministeren.

Økologiske gulerødder, kikærter, linser og grønne, danske skove. Normalt er det ikke ting, der forbindes med hinanden. Men begge har en vigtig rolle i den grønne omstilling i Danmark.

Derfor afsættes der i en ny aftale 25 mio. kr. årligt i 2021 og 2022 til at fremme økologi og skovrejsning.

Midlerne skal blandt andet bruges til at fremme de nye kostråd i professionelle køkkener og praksisnære undervisningsforløb. Midlerne til statslig skovrejsning er målrettet klimaforbedringer samt bynære skove, der fremmer friluftsliv og bidrager til grundvandssikring:

"Regeringens klare ambition er at fordoble det økologiske areal i Danmark. Vi er godt på vej. Og med denne aftale styrker vi udbredelsen af de nye kostråd samtidig med, at vi støtter omstillingen af de professionelle køkkener. Vi skal blandt andet udvikle Det Økologiske Spisemærke, så det i højere grad fremmer klimavenlige måltider. Det kan give et boost til økologi og plantebaseret kost – og samtidig øge mulighederne for, at Danmark bliver frontløber på plantebaserede fødevarer. Som en ekstra bonus styrker vi natur, drikkevandsbeskyttelse og vores alle sammens velbefindende ved at plante mere skov. Det er meget positivt," siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Læs mere om regeringens ambitioner om mere økologi på Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris hjemmeside.