Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Ændrede rejsevejledninger pr. 15. maj 2021

Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.  Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 15. maj kl. 16.

Fase 3 af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter træder betyder blandt andet, at grænserne hæves for, hvornår lande og regioner kategoriseres som ”gule”. Det medfører flere gule rejsemål, og at flere rejsende kan blive undtaget fra isolation efter indrejse i Danmark. Ligeledes afskaffes kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner. Her kan du læse mere om de nye rejseregler i fase 3.

Der gælder særlige regler for blandt andre færdigvaccinerede og tidligere smittede, som kan rejse til orange lande og regioner.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til lande med betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark selvom landene opfylder kriterierne for lave smittetal. Inden for EU/Schengenområdet gælder dette for Island, Norge og Portugal (fastlandet).

Risikovurderingen for Nepal ændres fra orange til rød med virkning fra lørdag den 15. maj kl. 16. Efter indstilling fra SSI besluttede den nationale Covid-19 taskforce fredag at aktivere den røde sikkerhedsventil. Nepal har i øjeblikket et højt smittetal, og da bekymringsvarianten B.1.617 nu ses udbredt til flere indiske delstater på grænsen til Nepal, er der en stor risiko for, at B.1.617 kan være spredt til Nepal og bidrage til den aktuelt høje forekomst. Dermed er der også en formodet høj risiko for import af denne variant blandt tilrejsende fra Nepal. Flere europæiske lande, herunder Frankrig og Storbritannien, har indført rejserestriktioner over for rejsende fra Nepal. Beslutningen betyder, at rejsevejledningen for Nepal ændres til rød, og at alle rejser, herunder erhvervsrejser, frarådes til landet. Der gælder desuden en skærpet liste over anerkendelsesværdige formål for indrejse til Danmark fra Nepal.

I fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter, som indledes fra den 26. juni vil verden – som i fase 3 – være opdelt i gul, orange og rød baseret på incidensgrænsen på 50/60. Dog vil de smitteforebyggende tiltag (rejserestriktionerne) blive justeret, da der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Indehavere af det europæiske coronapas vil kunne ind- og udrejse af Danmark. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation.

Læs mere om reglerne og se de opdaterede vejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.