Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Regeringen sætter fokus på bæredygtig emballage i e-handlen

Erhvervsministeriet
Miljø- og Fødevareministeriet
Emballage
Foto: Colourbox

Danskerne handler varer på nettet for 174 mia. kr. om året, og der følger store mængder emballage med de e-handlede varer. Regeringen igangsætter derfor et initiativ, der skal give mere viden om, hvordan vi kan få mere bæredygtig emballage i e-handlen.

Initiativet er et af flere bæredygtige og grønne initiativer i den vækstplan for handel og logistik, som regeringen fremlægger i det nye år. Vækstplanen følger op på anbefalinger fra Vækstteam for handel og logistik og indholdet understreger samtidig, at grøn omstilling er en topprioritet for regeringen.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler:

”Det er vigtigt, at vi hjælper danske virksomheder i handels- og logistikerhvervene bedst muligt med at klare sig i den grønne omstilling og den internationale konkurrence. Det er en vigtig ambition med vækstplanen. Der er et stort potentiale i at kunne pakke og transportere mere bæredygtigt. Derfor er jeg glad for at vi med dette initiativ får mere viden på området til gavn for virksomhederne.”

Med regeringens initiativ skal der skal blandt andet gennemføres et glo-balt innovationstjek, der skal afsøge innovative emballage- og logistikløsninger i e-handlen fra andre lande med stor og voksende e-handel. Formålet er at finde og formidle inspiration til danske virksomheder, der kan hjælpe dem til at forebygge og minimere emballageforbrug og reducere omkostninger i e-handelen.

Miljøminister Lea Wermelin udtaler:

”Vi køber mere og mere på internettet, og det giver store mængder emballage, som vi bare smider ud. Det er unødigt spild af ressourcer. Derfor skal vi finde nye løsninger på tværs af grænser, så vi kan begynde at bruge emballagen flere gange i stedet for brug og smid væk, når vi køber ind på nettet.”