Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Sommerpakke

Politisk aftale skal give børn og unge en god sommerferie

Social- og Indenrigsministeriet
Børne- og Undervisningsministeriet
Dreng til fodboldkamp
Foto: Colourbox

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er enige om en sommerpakke målrettet børn og unge.

En ny sommerpakke skal sikre, at børn og unge får en god sommerferie trods coronakrisen.

Der er afsat 200 mio. kr. til et partnerskab med Kommunernes Landsforening, som skal sørge for en bred vifte af sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år. Mange børn og unge oplever at stå tilbage med problemer, der kan påvirke deres skolegang. De kan for eksempel være bag ud fagligt efter en lang periode med nødundervisning eller stå uden fællesskaber, når vennerne fra skolen holder sommerferie med familien.

Regeringen og Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, De frie grønne løsgængere og Fremad har indgået aftalen, der også afsætter penge til at øge kapaciteten hos organisationer, som arrangerer sommerlejre- og aktiviteter, som blandt andet fodboldskoler, ferielejre og svømmecamps mm. for børn, unge og familier. Der afsættes også midler til opsøgende indsatser, der rækker ud til isolerede familier, som bl.a. kan få hjælp til at børnene kan deltage i fritidsaktiviteter i løbet af sommerferien.  

Aftalen kommer efter, at regeringen og Folketingets partier er enige om en undtagelse fra forsamlingsforbuddet på 50 personer, så de mange organisationer, som har planlagt ferielejre og udflugter i sommerferien, kan gennemføre deres aktiviteter.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

Coronakrisen har været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært. De har mistet deres pusterum i skolen og fritidsaktiviteter under den delvise nedlukning. De har om nogen fortjent en god sommer. Derfor sætter vi nu ind med ekstra sommerlejre og tilskud til sommeraktiviteter, som selvfølgelig afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt. Og med opsøgende indsatser rækker vi hånden ud til de familier, som har trukket sig tilbage og isolereret sig under coronakrisen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger:

Rigtig mange børn og unge har mere end andre år brug for at være sammen med andre børn og unge. De har savnet fællesskab, og for nogles vedkommende har de også savnet det pusterum, som skolen kan være fra bumlede familieforhold. Med den her aftale giver vi en masse muskler til at få stablet sjove, spændende og lærerige aktiviteter på benene, som børn og unge kan melde sig til over hele landet i sommeren.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

Med den gradvise genåbning af Danmark er der nu også mulighed for at afholde sommeraktiviteter for børn og unge. Det er fantastisk dejligt – det har de i den grad fortjent. Kultur- og idrætsorganisationer er helt oplagte til at danne rammer om sommeraktiviteter, og derfor vil regeringen meget gerne støtte initiativer, der kan hjælpe med at give vores børn og unge en god sommer i Danmark.

Læs mere om aftalen her.