Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Grøn genstart

Aftaler sender 55 mia. kroner ud i økonomien og skaber mere end 14.000 nye job i 2021

Finansministeriet
Finansminister Nicolai Wammen på vej op på lad af lastbil for at modtage forslag til finansloven for 2021

Med fem politiske aftaler med et bredt udsnit af Folketingets partier har regeringen i løbet af den sidste uge sat gang i en ambitiøs grøn genstart. Aftalerne skaber tryghed ved at stimulere økonomien og holde hånden under danske job, de bidrager markant til at reducere CO2-udledningen og de styrker velfærden for børn, unge og ældre.

Coronakrisen har endnu ikke sluppet sit tag i Danmark, og usikkerheden for danske lønmodtagere og erhvervsliv er fortsat stor. For at skabe størst mulig tryghed og bringe Danmark så sikkert igennem krisen som muligt har regeringen derfor forhandlet en omfattende grøn genstart med Folketingets partier. Og i løbet af den seneste uge har regeringen præsenteret fem politiske aftaler samt to delaftaler. Det gælder bl.a. massive stimulipakker, markante grønne initiativer og en coronafinanslov for 2021.

Samlet set sender de fem aftaler 55 mia. kroner ud i den danske økonomi over de kommende år. Alene næste år vil aftalerne skabe mere end 14.000 nye danske arbejdspladser. Samtidig sikrer aftalerne drivhusgasreduktioner på 2,8 mio. ton i 2030. Siden regeringen trådte til for knapt halvandet år siden, er der således truffet beslutninger og indgået aftaler, som bringer Danmark 1/3 af vejen mod 70. pct.-målsætningen.

Læs mere om den grønne genstart på Finansministeriets hjemmeside.