Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Statsministeren besøger Frankrigs præsident Macron

Statsministeriet
Mette Frederiksen på gangene på Christiansborg

Statsminister Mette Frederiksen rejser til Paris for at mødes med Frankrigs præsident Emmanuel Macron mandag den 18. november 2019 kl. 13.00. Statsministeren og præsidenten skal drøfte en række centrale europapolitiske og sikkerhedspolitiske emner, herunder migration og forberedelserne til det kommende NATO-topmøde i London.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Jeg ser frem til et godt og produktivt møde med min franske kollega, præsident Macron. Jeg vil benytte anledningen til at præsentere den franske præsident for regeringens ønske om at skabe et nyt asylstem, der er både retfærdigt og humant. Det har vi brug for.”

”Det europæiske samarbejde står ved en skillevej. En ny EUkommission er på vej ind, og vi skal selvfølgelig præge dagsordenerne for EU for de kommende år. Samtidig skal vi også - ikke mindst i lyset af Brexit - forholde os til, hvad vi skal fokusere på i det europæiske samarbejde og sørge for, at der leveres resultater til gavn for de europæiske befolkninger. I mine øjne er det især emner som migration, klima og social dumping, der står helt centralt. Jeg ser frem til en god drøftelse af, hvordan Danmark og Frankrig kan arbejde endnu tættere sammen om at præge det europæiske arbejde på disse helt afgørende dagsordener.”

 

I forbindelse med besøget vil statsministeren og præsidenten give bemærkninger til pressen i Élyséepalæet.

Yderligere oplysninger: Ledende pressesekretær i Statsministeriet Karen Clement, telefon +45 33 92 22 59.