Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Skatteminister: Vi skal anderledes skarp udbyttemodel

Skatteministeriet

Skatteminister Morten Bødskov reagerer nu oven på dagens oplysninger på udbytteområdet, hvor Skattestyrelsen har gjort status. Skattestyrelsens undersøgelser viser, at der med al sandsynlighed ikke er samme systematiske svig i bankordningen som i blanketordningen (svindelsagen).

”Udbyttesagen er på alle måder en alvorlig og forargelig sag, og det er fuldstændig afgørende, at vi får genoprettet området. Vi skal aldrig acceptere af svindlere på fine adresser og med dyre habitter er lykkedes med at slippe afsted med at franarre fællesskabet milliarder af kroner. Vi skal gøre alt, hvad der er muligt for at stille de ansvarlige til ansvar, og alt, hvad vi kan, for at få hver en femkrone tilbage i den danske statskasse”, siger skatteministeren og uddyber:

 

”Dét at Skattestyrelsen har fået adgang til millioner af beslaglagte informationer fra Dubai er et kæmpe gennembrud. Det giver fornyet tro på, at vi kan få endnu flere milliarder tilbage i statskassen. Også selvom det er en hård kamp, koster store ressourcer og tager tid. Vi er klar til at tage kampen”, siger Morten Bødskov.

I forbindelse med arbejdet har Skattestyrelsen sendt et betalingskrav på 900 mio. kr. til en bank i bankordningen, ligesom man har tilbagekaldt 159 udbyttefrikort. Det kalder ifølge skatteministeren på en ny og skrappere udbyttemodel, hvor bankerne tager et større ansvar, og hvor udbyttefrikortene helt afskaffes.

”Bankerne skal i fremtiden påtage sig et større ansvar, så vi ikke ser en gentagelse af den gamle bankordning. Det kræver en udbyttemodel, der er helt anderledes skrap. Og hvor kontrollen er langt stærkere. Det forhandler vi med bankerne om, og jeg forventer klart, at de bider til bolle. Som en del af en ny ordning, skal vi have udbyttefrikortene afskaffet. Der skal stilles krav om ordentlig administration og kontrol på det her område. Derfor har jeg også bedt Skattestyrelen om en samlet redegørelse, så vi kan følge op”, siger Morten Bødskov.