Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Servicetjek

Der er pres på de offentlige budgetter

Finansministeriet
Finansminister Nicolai Wammen holder pressemøde
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den forrige regering har efterladt betydelige ubetalte regninger, viser servicetjek. Samtidig står den danske økonomi dog stærkt, men verden er blevet mere usikker, og det kan lægge en dæmper på fremgangen.

En manglende vejafgift, udhuling af registreringsafgiften og fortsatte udeståender om finansieringen af politiske aftaler om blandt andet folkeskole og arbejdsmiljø er blandt årsagerne til en samlet efterladt regning på 3,5 mia. kr. i 2020.

Herunder er også, at der skal findes penge til politiet og anklagemyndigheden, der, som følge af et fald i bevillingerne og pres på udgifterne, har en udfordring på 1 mia. kr. i 2020.

Finansminister Nicolai Wammen siger:
"Vores servicetjek viser desværre, at den tidligere regering har efterladt en meget stor regning, som vi skal finde på næste års budget. Dyre afgiftslettelser er ikke betalt. Vigtige opgaver i vores politi og skattevæsen skal løses. Det er penge, vi så ikke kan bruge på at forbedre vores velfærd, og det gør opgaven sværere, at Lars Løkke Rasmussens regering ikke udviste rettidig omhu."