Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Trafik

Overhalingsforbud for lastbiler bliver udvidet

Transport- og Boligministeriet
Stærkt befærdet motorvej
Foto: Colourbox

Mange bilister har prøvet at blive fanget bag en langsom lastbiloverhaling på motorvejen.  Om kort tid bliver risikoen for at opleve dén situation imidlertid markant mindre.  

Inden for de nærmeste uger påbegynder Vejdirektoratet udvidelsen af forbuddet mod lastbiloverhalinger på tosporede motorveje over hele landet betragteligt.  
 
"En udvidelse af det eksisterende overhalingsforbud til yderligere cirka 270 kilometer motorvej kan være med til at skabe mere ro i trafikken; særligt i de travle morgen- og eftermiddagstimer," fortæller transportminister Benny Engelbrecht.  
 
270 km udvidelse af overhalingsforbud
Helt konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 kilometer motorvej over hele Danmark. På alle de berørte motorvejsstrækninger er der to kørespor i hver retning, og der kører flere end 20.000 biler i døgnet. Tiltaget bygger videre på det eksisterende overhalingsforbud, der består af cirka 230 kilometer på Østjyske Motorvej, Fynske Motorvej, Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og Vestmotorvejen.  

 
Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 – 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud.  
 
”Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten,” siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.