Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Aftaler sænker priserne på medicin i Danmark

Listepriserne på sygehusmedicin sænkes med i alt 12,5 pct. over fire år. Samtidig fastfryses priserne på medicin på apotekerne.

Sundheds- og Ældreministeriet
Foto: Colourbox

Det er for første gang nogensinde lykkes at forhandle en aftale på plads, der reducerer listepriserne på sygehusmedicin med 12,5 procent over de kommende fire år. Det betyder, at de danske listepriser på sygehusmedicin med den nye aftale ender med at blive i alt 15 procent lavere i perioden 2019 til 2023 end de ville have været uden aftalen.

De to aftaler underskrives i dag af sundhedsminister Ellen Trane Nørby, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen.

”Lavere priser på medicin gør en forskel i hverdagen ude på vores sygehuse, fordi vi får mere sundhed for pengene, og kan tilbyde behandlinger med den nyeste medicin. Det her er et meget stærkt resultat, der sørger for, at vi i alt får 15 procent billigere medicin til vores sygehuse i de kommende år end vi ville have fået uden aftalen.  Derudover er jeg rigtig glad for at vi sikrer, at priserne på den medicin, man køber på apotekerne ikke stiger. Det giver en vigtig tryghed, især for de mange danskere med kroniske sygdomme, der hver dag bruger receptpligtig medicin,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.   

 

Der er tale om to nye prisaftaler. Dels en aftale om den medicin, der bruges på sygehusene dels om primærsektormedicin, som er den tilskudsmedicin, patienterne køber med recept på apoteket. 
For sidstnævnte betyder den nye aftale, at maksimalprisen på medicin på apotekerne ikke stiger indtil 1. april 2022.   

LÆS MERE HOS SUNDHEDS- OG ÆLDREMINISTERIET