Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Judasmårhund skal infiltrere Fyn

Jagten på den invasive mårhund intensiveres. I dag udsatte miljøministeren en gps-mærket mårhund på Fyn, der skal finde andre mårhunde.

Miljø- og Fødevareministeriet

Mårhunden er netop opdaget på Fyn, men skal ikke have lov til at brede sig. Mårhunden er en trussel mod den danske natur blandt andet fordi, den æder fugle, padder og pattedyr. 

Derfor har miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i dag sluppet en såkaldt judasmårhund løs ved Ejby på Fyn. Mårhunden er gps-mærket og skal lokke en mage til. Når de er fanget, bliver de skilt ad, og judasdyret sendt af sted igen.

Samtidig har miljø- og fødevareministeren åbnet en pulje på 200.000 kroner til tilskud til mårhundejægeres indkøb af vildtkameraer og fælder.

"Der er i dag flere tusind mårhunde i Jylland og vi gør alt, hvad vi kan, for at holde bestanden nede. Nu er den netop kommet til Fyn, og her skal den hverken have lov til at brede sig eller sprede sig videre til Sjælland. Den er en trussel mod vores natur, og vi skal have bugt med bæstet. Derfor intensiverer vi nu jagten", siger Jakob Ellemann-Jensen.

Opfordring til at gå sammen om at bekæmpe mårhunden
Bestanden af mårhunde i Jylland er i dag oppe på mellem 2.000 og 3.000 mårhunde. Flere jyske jægere er gået sammen om at bekæmpe mårhunde. Resultaterne har været så gode, at miljø- og fødevareministeren gerne vil opfordre flere jægere til at slå sig sammen om at bekæmpe mårhunde på de arealer i Jylland og på Fyn, hvor de har jagtretten. 

"Hvis vi skal forhindre, at der bliver ti gange så mange mårhunde i Danmark i løbet af de næste fem år, kræver det også en aktiv indsats af så mange jægere som muligt overalt i Jylland og på Fyn. At opspore og bekæmpe mårhunde kan være et tidskrævende arbejde, og derfor er jeg glad for, at så mange jægere har taget opgaven på sig og vil hjælpe med at få udryddet mårhunden fra den danske natur", siger Jakob Ellemann-Jensen.