Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Dansk gastronomi skal få mundvandet til at løbe i hele verden

Danmark skal være det sted, som turister og stjernekokke søger hen for at opleve det fremmeste, klogeste og nyeste inden for gastronomi.

Miljø- og Fødevareministeriet

Danmark er for alvor blevet et af de førende lande inden for gastronomi og mere end en fjerdedel af de udenlandske turister i Danmark har madoplevelser, spise ude eller gastronomi som en årsag til at vælge Danmark.

"Danske kokke har inden for de seneste 15 år formået at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Regeringen vil gerne være med til at anerkende denne kraftpræstation og hjælpe med at fremme udviklingen af gastronomi i Danmark. Vi skal sikre, at gastronomien kommer os alle til gode gennem sundere mad, øget turisme og eksport til udlandet", siger miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

 

pdf (2,49 Mb)

Derfor lancerer regeringen Gastro 2025, som skal være med til at sikre, at Danmark forbliver i den internationale superliga inden for gastronomi. Med planen kommer der et gastronomiakademi i Danmark, som skal fremme gastronomisk innovation og tiltrække internationale stjernekokke.

Stærkt brand for Danmark
"Gastronomi er blevet et stærkt brand for Danmark, og det kan vores eksportsektor få glæde af. Med udspillet vil regeringen forsøge at styrke samspillet mellem den lokale gastronomiske scene i Danmark og vores eksportarbejde i udlandet", siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Med Gastro 2025 afsætter regeringen flere penge til brandingen af dansk gastronomi i udlandet, således at flere mennesker rundt omkring i verden kan få øjnene op for de kulinariske oplevelser, der venter dem i Danmark.

"Vi har rigtig mange turister hvert år, der kommer til Danmark blandt andet for at spise på vores restauranter og smage de lokale fødevarer, vi producerer og sælger rundt omkring i hele landet. Den tendens skal vi styrke. Og det gør vi bl.a. ved at styrke markedsføringen af dansk gastronomi over for turisterne og ved at hjælpe med at hæve kvaliteten af spiseoplevelserne i alle dele af landet", siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.