Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Danmark støtter militært modsvar på kemisk angreb i Syrien

"Assad og resten af verdens despoter skal vide, at den slags ugerninger slipper man ikke ustraffet fra", udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeriet
Foto: Les Kaner

Som reaktion på det internationale militære modsvar på angrebet med kemiske våben i Douma, udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen:

”Det syriske regimes opførsel er rystende og frastødende. Det fremkalder min største foragt, at Assads militær igen har gjort sig ansvarlig for uskyldige børn, kvinder og mænds død med så modbydeligt et våben.

I krige er der regler, og dem har Assad groft tilsidesat i Douma. Det skal det internationale samfund reagere på. Derfor støtter regeringen også det markante militære modsvar fra vore NATO-allierede, Frankrig, Storbritannien og USA. Assad og resten af verdens despoter skal vide, at den slags ugerninger slipper man ikke ustraffet fra.

Den russiske ledelse bør lægge klar afstand til regimets handling og tage sit ansvar i Syrien alvorligt.” 

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”De forfærdelige billeder, vi har set fra det kemiske angreb i Douma for en uge siden, sætter en tyk streg under Assad regimets dybe foragt for menneskeliv. En sådan ageren må og skal have konsekvenser. Det er dybt forkasteligt, at Rusland i ugens løb igen forhindrede Sikkerhedsrådet i at løfte sit ansvar i forhold til Syrien. Det begræder jeg. Danmark støtter derfor også ubetinget op om det modsvar imod regimets uhyrligheder, der er blevet givet fra vores allierede i nat. Vi må sende et klart signal om, at det internationale samfund ikke ser stiltiende til, når et brutalt regime bruger kemiske våben mod sin egen civilbefolkning.”

Baggrund.

Som modsvar på det syriske regimes brug af kemiske våben i Douma den 7. april iværksatte USA, Frankrig og Storbritannien natten til den 14. april et angreb på militære installationer og kemiske våbenlagre i Syrien. Forinden nattens angreb nedlagde Rusland den 10. april veto imod et amerikansk resolutionsforslag i FN’s Sikkerhedsråd, der havde til hensigt at oprette en FN-mekanisme til at efterforske det seneste kemiske angreb i Douma. Danmark var medunderskriver på den amerikanske resolution.