Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Sidste medarbejder på plads i skoven i Randbøl

I dag er regeringens udflytning af Naturstyrelsen endeligt gennemført. Alle medarbejdere er nu på plads i den gamle skovriderbolig i Gødding Skov mellem Billund og Vejle, der huser den nye styrelse.

Miljø- og Fødevareministeriet

Herover kan du se dronevideo fra Randbøl, hvor Naturstyrelsen nu holder til.

I dag er regeringens udflytning af Naturstyrelsen endeligt gennemført. Alle medarbejdere er nu på plads i den gamle skovriderbolig i Gødding Skov mellem Billund og Vejle, der huser den nye styrelse.

De sidste medarbejdere flytter i dag arbejdssted fra Østerbro i København til den nye Naturstyrelse i Randbøl. Udflytningen af Naturstyrelsen er dermed endeligt gennemført, efter regeringen i efteråret 2015 besluttede, at en række statslige institutioner skulle flyttes fra København til resten af landet. I alt har 20 ud af 81 medarbejdere valgt at flytte med styrelsen til Randbøl.

"Regeringen har truffet et meget bevidst valg om, at staten skal have ansigter i hele landet. For Miljø- og Fødevareministeriet betyder det, at i alt 569 medarbejdere flytter fra København til andre steder i landet. Dertil kommer de 97 medarbejdere, som nu er en del af Nævnenes Hus i Viborg. Nu kan vi sætte endeligt flueben ved den nye Naturstyrelse, der er på plads i skoven i Randbøl," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Foruden de 81 medarbejdere i hovedsædet i Randbøl er yderligere omkring 520 medarbejdere tilknyttet styrelsens driftscenter og 18 lokalenheder fordelt over hele landet. Dertil kommer omkring 90 medarbejdere i Kystdirektoratet i Lemvig, der fra i dag er et direktorat under Naturstyrelsen. 

Nye medarbejdere fra lokalområdet
Naturstyrelsen har foreløbigt foretaget 56 nyansættelser til hovedkontoret i Randbøl. Heraf kommer cirka halvdelen fra Miljø- og Fødevareministeriets egne institutioner rundt om i landet. Den anden halvdel er helt nye medarbejdere, hvoraf langt de fleste er bosat i eller omkring Trekantområdet.

"Det er selvfølgelig ikke uden omkostninger at flytte hele institutioner fra den ene ende af landet til den anden. Derfor er jeg også glad for, at så mange af ministeriets medarbejdere har haft mod på en ny hverdag i Randbøl. De nye medarbejdere er en god blanding af allerede ansatte, der kender butikken, og nye ansigter, som skal prøve kræfter med Miljø- og Fødevareministeriets område. Jeg håber, at de mange medarbejdere vil blive rigtig glade for deres nye arbejdsplads i den gamle skovriderbolig," siger Esben Lunde Larsen.

Naturstyrelsens medarbejdere er nu rykket ind i den gamle skovriderbolig Gjøddinggård og i midlertidige pavilloner. Samtidig er der fuld gang i byggeriet af en ny længe, så der til sommer bliver permanent plads til alle medarbejdere i Naturstyrelsens nye hovedkontor.

Læs mere om udflytningen af arbejdspladser i Miljø- og Fødevareministeriet her