Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Rabiate religiøse forkyndere får indrejseforbud til Danmark

Udlændingestyrelsen har offentliggjort en national sanktionsliste med de første navngivne omrejsende, udenlandske religiøse forkyndere, som er udelukket fra at indrejse i Danmark af hensyn til den offentlige orden.

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Portræt af Inger Støjberg ved hendes skrivebord
Foto: Les Kaner

Udlændingestyrelsen har i dag offentliggjort en national sanktionsliste med de første navngivne omrejsende, udenlandske religiøse forkyndere, som er udelukket fra at indrejse i Danmark af hensyn til den offentlige orden.

De religiøse forkyndere, der optaget på den offentlige nationale sanktionsliste, har indrejseforbud i Danmark og vil derfor som udgangspunkt blive nægtet adgang til Danmark.

Med sanktionslisten sendes et klart signal om, at omrejsende rabiate religiøse forkyndere, som søger at undergrave vores demokrati og vores grundlæggende værdier om frihed og menneskerettigheder, ikke er velkomne i Danmark.

”Regeringen vil ikke acceptere, at hadprædikanter kommer til Danmark for at prædike had mod det danske samfund og for at indoktrinere andre til blandt andet at begå vold mod kvinder og børn, udbrede ideer om et kalifat og i det hele taget undergrave vores grundlæggende værdier.

Derfor er jeg selvfølgelig også meget tilfreds med, at det nu bliver tydeligt for enhver, at disse personer ikke er velkomne i Danmark,” siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Læs mere på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside