Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

20 anbefalinger skal styrke det nære sundhedsvæsen

”Det er er vigtigt arbejde, som jeg og regeringen kommer til at følge op med et politisk udspil til efteråret”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.”

Sundheds- og Ældreministeriet
Foto: Colourbox

Færre patienter skal falde mellem to stole i sundhedsvæsnet og flere skal hjælpes tæt på eget hjem og undgå indlæggelser.

Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen er nu klar med 20 anbefalinger til, hvordan det nære sundhedsvæsen kan styrkes til gavn for patienterne.

”Vi har fået et bredt katalog over indsatser, der skal sikre mere fokus på understøttelse af den enkelte patient tæt på hverdagslivet, bedre sammenhæng i patientens forløb på tværs af sektorer - og i sidste ende en større tryghed og tilfredshed for den enkelte patient. Det er er vigtigt arbejde, som jeg og regeringen kommer til at følge op med et politisk udspil til efteråret”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.”

Læs alle anbefalingerne herunder

 

pdf (1,44 Mb)

Udvalgets anbefalingerne er mange og spænder bredt over hele det borgernære sundhedssystem.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har allerede kig på flere af anbefalingerne, som hun gerne vil gå videre med.

”Jeg vil have et fast-track, så borgere, der har brug for hjælpemidler hurtigt kan få afklaret, om det er kommunen eller regionen, der skal betale. Afklaringen tager unødigt langt tid. Det kan vi ikke være bekendt. Vi skal også videre med de gode regionale og kommunale samarbejder i børne – og unge psykiatrien, så vi griber børn, der mistrives hurtigere. Og så er jeg enig med udvalget i, at det er vejen frem med de sundhedsindsatser, hvor man samler alle specialer og kompetencer under ét tag. Der er meget af tage fat på”, siger Ellen Trane Nørby.