Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Langtidsledige får en jobpræmie på op til 45.000 kr. for at komme i arbejde

Regeringen har netop sendt et lovforslag i høring, der indfører en midlertidig jobpræmie til langtidsledige, der kommer i arbejde.

Beskæftigelsesministeriet
Penge

Med en ny midlertidig jobpræmieordning vil regeringen give ledige, som længe har været uden for arbejdsmarkedet, en skattefri præmie på op til 2.500 kr. om måneden for at komme i job.

Præmien kan højst blive udbetalt i 18 måneder, og dermed kan den samlede præmie løbe op i 45.000 kr.

Jobpræmien er målrettet personer på offentlig forsørgelse, der 1. december 2016 har været ledige gennem et helt år – for dagpengemodtagere er kravet halvandet års sammenlagt ledighed. Det skønnes, at ca. 164.000 personer er i målgruppen for jobpræmieordningen.

-Beskæftigelsen stiger, og det skal vi udnytte til at få flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Derfor vil regeringen give langtidsledige en ekstra bonus for at komme i arbejde og foreslår en jobpræmie på op til 45.000 kr. Jobpræmien understøtter, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det skal mærkes i husholdningsbudgettet, når ledige går fra offentlig forsørgelse til job., siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Lovforslaget om jobpræmieordningen er netop sendt i høring og ventes at blive fremsat i Folketinget i starten af februar med henblik på ikrafttrædelse 1. april 2017.