Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Helhedsplan

Reserver til tryghed for danskerne

Tryghed for boligejerne mv.

Regeringen
Parcelhuse
Foto: Colourbox

Vi skal sikre tilliden til dansk økonomi. Og vi skal have mulighed for at handle, når det er nødvendigt. Derfor fører regeringen en ansvarlig økonomisk politik. Og derfor bruger vi ikke alle de midler, som vi skaber med helhedsplanen. Vi sætter også midler af til fremtidig tryghed for danskerne.

Regeringen vil afsætte to store reserver:


Tryghed for boligejerne
For det første har vi det akutte problem, at de nuværende ejendomsvurderinger er fejlbehæftede, og nogle borgere betaler deres boligskat på et forkert grundlag. Derfor vil der snart blive lavet et nyt og mere retvisende vurderingssystem. Det vil betyde, at nogle boliger vil blive vurderet lavere, andre højere.

Regeringen vil i den forbindelse afsætte 24 mia. kr. frem mod 2025, som skal gå til tilbagebetaling til de boligejere, der historisk har betalt for meget i ejendomsskat på grund af forkerte vurderinger, og til at sikre tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye ejendomsvurderinger.


Tryghedsreserve
For det andet afsætter vi en tryghedsreserve stigende til 13½ mia. kr. i 2025 til at håndtere en usikker fremtid. Vi skal have noget at stå imod med til uforudsete udgifter efter 2020. Der skal være plads til at håndtere udfordringer, vi ikke kender i dag. Det er der brug for med en verden, som er i hastig forandring og præget af usikkerhed. Det giver en robusthed til at foretage nødvendige forandringer.