Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Vinderen af Årets Dagtilbud 2018 fremelsker børnenes kreativitet

I vuggestuen og børnehaven Nyrup i Helsingør går det pædagogiske personale nye veje og får en unik indsigt i også de helt små børns perspektiv.

Et fagudvalg bestående af blandt andre KL, BUPL og FOA har udpeget Vuggestuen og Børnehaven Nyrup som Årets Dagtilbud 2018.

I Nyrup bliver digitale redskaber brugt som et middel til at indfri mål fra den pædagogiske læreplan. For eksempel bliver også de allermindste børn udstyret med et børnekamera. Hvad der starter med billeder af fødder, gulve, lofter og tilfældige sidemænd, ender med at blive en unik mulighed for det pædagogiske personale til at følge barnets spor og understøtte børns aktive deltagelse.

For i takt med, at børnene lærer at mestre kameraerne og bliver mere opmærksomme på verden omkring dem, så retter de også linsen mod det, der betyder mest i deres hverdag: deres yndlingsvoksen, bedste venner, en larve på legepladsen og andre emner, der optager dem. Og det er ikke kun personalet, der får glæde af dokumentationen, for i hele institutionen er der projektorer, som gør det let for det pædagogiske personale at inddrage alle børn i de oplevelser, deres kammerater har haft.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:
"Vuggestuen og Børnehaven Nyrup viser, at når man bruger de muligheder, der er i digitale redskaber, så udvider det horisonten for både børn og personale, og det giver det pædagogiske personale endnu bedre redskaber til at følge børnenes spor og nysgerrighed i det pædagogiske arbejde." 

"Jeg er enig med fagudvalget, der har udpeget Nyrup til årets dagtilbud, i, at det er et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde med børneperspektiv, deltagelse og kreativitet fra den styrkede pædagogiske læreplan, hvor det digitale ikke er målet i sig selv, men et middel til at give en ekstra kvalitet til det pædagogiske arbejde på en måde, så det løfter fagligheden," siger Mai Mercado.