Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Danmark indtager førersædet i håndhævelsen af frihedsrettighederne i Europa

Udenrigsministeren overtager i dag formandskabet for Europarådets Ministerkomité.

Udenrigsministeriet
Statsministeriet

Udenrigsminister Anders Samuelsen overtager i dag på et møde i Strasbourg formandskabet for Europarådets Ministerkomité. Danmark vil frem til 18. maj 2018 lede arbejdet i komitéen. Udenrigsministeren vil på mødet præsentere Danmarks formandskabsprogram og prioriteter. Mødet vil bl.a. have deltagelse af generalsekretær Thorbjørn Jagland og ambassadørerne for Europarådets øvrige 46 medlemslande. 
 
Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: 
 ”Jeg ser frem til at overtage formandskabet i dag. Europarådet er en vigtig organisation, der spiller en central rolle i forhold til håndhævelsen af frihedsrettighederne i Europa. Vi håber at få sat nogle tydelige danske fingeraftryk på arbejdet i organisationen. Det gælder i forhold til det fortsatte reformarbejde på menneskerettighedsområdet, fremme af ligestilling og LGBTI-rettigheder, uddannelse i demokrati, beskyttelse af rettighederne for personer med handicap og den løbende indsats mod tortur.”

I sidste uge besøgte Europarådets formand, norske Torbjørn Jagland, statsministeren og udenrigsministeren forud for overtagelsen. Ved den lejlighed blev der afholdt fælles pressemøde, som du kan se eller gense her: