Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Kropskameraer skal styrke sikkerheden for fængselsbetjente

Pilotprojekt i Vestre Fængsel og Køge Arrest. Kameraerne skal optage video, hvis der opstår episoder med fysiske eller verbale overfald mod personalet.

Justitsministeriet
Foto: Kriminalforsorgen

For at øge sikkerheden for fængselsbetjente starter kriminalforsorgen nu et pilotprojekt i Vestre Fængsel og Køge Arrest, hvor fængselsbetjente skal bære små kameraer på uniformen. Kameraerne skal bruges til at optage video, hvis der opstår episoder med fysiske eller verbale overfald fra de indsatte mod personalet.

Pilotprojektet, som løber i tre måneder, er sat i søen på baggrund af den task force om medarbejdersikkerhed, som Justitsminister Søren Pape Poulsen nedsatte i januar, og som i foråret kom med i alt 17 tiltag for at øge sikkerheden for ansatte i fængslerne.

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:

”Vi skal beskytte dem, som hver dag går på arbejde for at sikre, at der er ro og orden i vores fængsler. Med de nye kameraer bliver det langt nemmere at slå ned over for indsatte, som udsætter fængselsbetjente og andre ansatte for trusler eller vold, og det vil forhåbentligt også have en forebyggende effekt. Sikkerheden for ansatte i fængslerne bliver et omdrejningspunkt for mig, når jeg snart skal drøfte de økonomiske rammer for kriminalforsorgen med de andre partier. Ingen ansatte i de danske fængsler skal være bange for at gå på arbejde.”

 

Portræt af Søren Pape Poulsen
Justitsminister Søren Pape Poulsen

Projektet er nu startet i Vestre Fængsel og Køge Arrest, hvor Fængselsbetjente i tre måneder frem bliver udstyret med små kameraer, der bliver placeret på brystet af betjentenes skjorter. Efter planen bliver der inden for de kommende uger også installeret kameraer Vestre Fængsels biler, der skal filme, hvad der sker inde i bilen.

På baggrund af erfaringerne fra pilotprojektet skal det besluttes, om brugen af kameraerne skal udbredes til udvalgte fængsler og arrester.

Læs de 17 anbefalinger fra task forcen om medarbejdersikkerhed her.