Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Redegørelse

Fordeling og incitamenter 2018

Økonomi- og Indenrigsministeriet

Dansk økonomi er bomstærk, og det er der god grund til at glæde sig over. Beskæftigelsen er høj, ledigheden er lav, flere får en uddannelse, og danske familier har fået flere penge mellem hænderne. Stribevis af reformer har lagt fundamentet for fremgangen. Derfor er det også paradoksalt, at reformskepsissen breder sig blandt Folketingets partier, i takt med at de gode resultater indfinder sig.

Fordeling og incitamenter 2018 er stedet, hvor alle reformskeptikere bør søge hen. Redegørelsen dokumenterer nemlig, hvordan reformer på en række områder har givet et massivt løft. Danmark er i dag et konkurrencedygtigt og moderne samfund med et erhvervsliv, der kan gøre sig gældende i den globale konkurrence, og der bliver skabt attraktive jobs til glæde for alle. Takket være reformerne har vi i dag et rigere samfund.

Analyserne viser også, at det danske samfund stadig er uden store økonomiske skel. Indkomstforskellene i Danmark er steget, især frem til 2008. Men stigningen er sket fra et – i international sammenhæng – exceptionelt lavt niveau, og Danmark er stadig blandt de OECD-lande med mindst indkomstforskelle.

pdf (2,88 Mb)