Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Statsministeren talte til Ukraines parlament

Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksens tale til det ukrainske parlament.

Statsminister Mette Frederiksen er blevet inviteret til at tale for det ukrainske parlament i lyset af den russiske invasion og på baggrund af den danske støtte til det ukrainske folk.

Statsminister Mette Frederiksen har derfor i dag klokken 11.05, på vegne af den danske befolkning, holdt tale for det ukrainske parlament.

I har vores dybeste respekt. I kæmper ikke kun for jeres eget land. Men for frie nationer over hele verden. Det er en krig mellem frihed og undertrykkelse. Mellem demokrati og tyranni. En krig, som ingen af os har råd til at tabe,” siger statsministeren i talen.

Dette er et definerende øjeblik for Europa. Det, vi gør nu, vil ikke kun definere vores fremtid. Men også, hvem vi er. For 70 år siden rejste europæiske lande sig fra Anden Verdenskrigs aske. Og skabte det unikke fællesskab, vi nu kender som EU. Bygget på stærke værdier. Fred. Retfærdighed. Menneskerettigheder. Demokrati. Retten for alle stater til at vælge deres egen fremtid,” fortsætter statsministeren i talen og understreger, at hele Danmark står bag ukrainerne:

I har kæmpet i 117 dage. Og ingen af os ved, hvornår denne ødelæggende krig vil slutte. Men vi ser jeres styrke. Vi ser jeres mod. Jeg er overbevist om, at I vil vinde krigen. Jeg er også overbevist om, at når krigen slutter. Så vil et nyt og stærkere Ukraine rejse sig. Demokratiet vil vinde. Freden vil blive genoprettet. Ukraine vil blive frit.”