Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Ny, massiv donationspakke til Ukraine

Forsvarsministeriet

Regeringen donerer en ny, massiv pakke på cirka 820 mio. kroner til finansiering af våben og træning til Ukraine. Det blev lanceret ved dagens donorkonference.

Danmark, Ukraine og Storbritannien har netop åbnet dørene til donorkonference #CopenhagenUkraine, hvor 26 lande mødes i København – enten fysisk eller virtuelt - for at styrke samarbejdet mellem Ukraine og en lang række af verdens lande. Særligt vil der være fokus på diskussioner om våbendonationer, træning og minerydning.

Til åbningen af konferencen offentliggjorde Statsminister Mette Frederiksen en ny, omfattende donationspakke på ca. 820 millioner kroner til finansiering af våben og træning. Det betyder, at Danmarks samlede våben og militærdonationer overstiger 3 milliarder kroner.

I den nye donationspakke vil lidt over halvdelen gå til finansiel støtte til indkøb af våben og støtte til våbenproduktion. Donationen er med henblik på at sikre vedvarende leverancer af militært udstyr til brug for Ukraines forsvarskamp.

Cirka 100 mio. kroner vil gå til at støtte til grundlæggende militær træning af ukrainske soldater. Læs mere om den øgede støtte til træning her.

Derudover vil en del af donationspakken også gå til danske donationer af våben og udstyr.