Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Danmark i front på stor artilleridonation til Ukraine

Forsvarsministeriet

Danmark, Ukraine og Storbritannien afholdte i august donorkonferencen #CopenhagenUkraine, hvor 27 lande mødtes i København – enten fysisk eller virtuelt - for at styrke samarbejdet mellem Ukraine og en lang række af verdens lande. Her var der et særligt fokus på diskussioner om våbendonationer, træning og minerydning. Denne donation er en konkret udmøntning af de penge og intentioner, som en bred kreds af lande blev enige om på donorkonferencen i København i august.

Derudover har regeringen i fredags fået Folketingets opbakning til yderligere en donationspakke til Ukraine på 1,1 mia kr. Donationen skal være med til at sikre leverancer af efterspurgt udstyr til brug for Ukraines forsvarskamp.

”Mange lande har allerede givet store beløb, og Danmarks samlede våben- og militærdonationer er nu på knap 3,8 mia. kroner. Men der er brug for flere langsigtede og kontinuerlige donationer. Derfor er det vigtigt, at vi i dag kan præsentere vores fælles aftale om at finansiere donationen af et stort antal Zuzana-2 artilleripjecer,” siger Morten Bødskov.