Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Minister stopper udrejsecenter på Langeland

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Regeringen foreslog i sidste uge at aflaste midtjyderne ved at oprette et nyt udrejsecenter på sydspidsen af Langeland. Men det er et flertal i Folketinget imod, og derfor droppes planerne.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det er en absolut hovedprioritet at få styrket Danmarks hjemrejsepolitik. Flere afviste asylansøgere og udvisningsdømte skal på flyet hjem. Derfor etablerede jeg Hjemrejsestyrelsen sidste år, og derfor fik vi gennemført en helt ny hjemrejselov i sidste uge.

Jeg havde også håbet, at vi kunne aflaste lokalsamfundet omkring Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland. Vi synes, at de har løftet en meget stor opgave gennem flere år. Derfor præsenterede vi i sidste uge beslutningen om at etablere et nyt center, så de udvisningsdømte kunne flyttes væk fra Midtjylland.

Men jeg kan konstatere, at der i denne sag er flertal i Folketinget imod regeringens planer om et nyt udrejsecenter på Langeland. Og derfor dropper vi planerne. 

Regeringens løsning med Holmegaard på Langeland var overvejet grundigt. Vi har kigget nøje på mulighederne og fundet den mindst dårlige løsning.

Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden. Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecentret foreløbigt må blive, hvor det er.

Jeg forstår udmærket, hvis der nu er skuffelse i Midtjylland. Regeringen vil derfor snarest mulig give området omkring Kærshovedgård en hjælpende hånd. Private og erhvervsdrivende, som har oplevet øget utryghed, skal have mulighed for at søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger.” 

Læs nyheden om ministeren stop for udrejsecenter på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.