Nyhed

Høj smitte medfører ny restriktioner for kultur- og idrætslivet

Kulturministeriet

Epidemikommissionen har anbefalet at lukke bl.a. spillesteder og teatre, da der er særlig stor risiko for supersprednings-begivenheder og smittespredning på områder, hvor mange personer samles. Et bredt flertal i Folketingets Epidemiudvalg har fulgt kommissionens anbefaling.

På baggrund af hastigt stigende smitte med den nye omikronvariant har et politisk flertal på møde i Folketingets Epidemiudvalg den 17. december 2021 besluttet at indføre en række yderligere restriktioner på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen.

Det betyder, at en lang række arrangementer og begivenheder i kultur- og idrætslivet bliver lukket. Det drejer sig bl.a. om følgende lokaler og lokaliteter: Spillesteder, teatre, biografer, museer, kunsthaller, kulturhuse, folkehøjskoler, zoologiske anlæg, akvarier, samt lokaler og lokaliteter, hvor der afvikles folkeoplysende aktiviteter og idrætsarrangementer med betalende tilskuere.

Desuden er det besluttet at indføre krav om mundbind i de lokaler på kultur- og idrætsområdet, der ikke er lukkede. Det drejer sig bl.a. om biblioteker, idrætshaller, træningscentre, musikskoler, foreningslokaler og svømmehaller.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
"Jeg er fuldt ud bevidst om, hvor meget kulturlivet har været igennem under corona. Det gør derfor ondt, at vores kulturliv kan se frem til omfattende restriktioner igen. Kulturlivet lever af at samle os, men i øjeblikket er vi nødt til at holde afstand. Vi står over for en ny coronavariant med voldsomt højere smitterisiko end tidligere varianter. Især er der risiko for superspreder-begivenheder. I regeringen har vi derfor fulgt anbefalingen fra Epidemikommissionen om at lukke ned for steder og begivenheder, hvor mange samles. Det har vi fået opbakning til fra et bredt flertal i Folketinget. Det er afgørende, at kulturlivet nu får hjælp. Derfor ser jeg frem til sammen med Folketingets partier at aftale, hvordan vi får kulturlivet økonomisk igennem den næste tid."

Læs nyheden på Kulturministeriets hjemmeside.