Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Sommerpakke skal sætte skub i dansk sommerøkonomi

Erhvervsministeriet
Kulturministeriet
Transport- og Boligministeriet

Det bliver ikke den sædvanlige sommer set i lyset af corona-krisen.

Hverken for alle de virksomheder i lokalsamfundene, der er afhængige af turister, og heller ikke for de danskere, der plejer at holde sommerferien i udlandet.

Derfor lancerer regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet nu en sommerpakke, der skal styrke dansk sommerøkonomi både i land og by.

Det gøres billigere at tage toget rundt i landet, bundfradraget ved udlejning af sommerhus hæves, der gives rabat på kultur-, forening- og idrætsaktiviteter, og de ældre får mulighed for at lave sommeraktiviteter gratis.

Alt i alt indeholder pakken initiativer for 700 mio. kr.

”Corona-krisen har ramt dansk turisme særlig hårdt. Vi står med udsigt til en anderledes sommer, hvor der alt andet lige vil være færre turister i Danmark, og hvor flere danskere skal holde ferie hjemme. Derfor skal vi gøre noget godt for dem, der lever af at give os andre oplevelser. Det kan være den lokale restaurant, det lokale museum eller den lokale isbutik, der er afhængige af de mange kunder i sommermånederne. Personligt er jeg også rigtig glad for, at vi med den her pakke gør det billigere og dermed lettere at komme ud i vores skønne landdistrikter,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

”Jeg er sikker på, at der er rigtig stor lyst til at komme rundt i landet, og når vi kan udnytte pladsen i den kollektive trafik på den her måde, er det både sikkert og fornuftigt. Jeg glæder mig selv til at holde sommer i Danmark og være med til at give turistbranchen et tiltrængt løft,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

”Vi er mange, der i de seneste måneder har savnet de stærke, fælles oplevelser, som kulturen giver os. Nu går vi en sommer i møde, hvor mange danskere bliver hjemme og holder ferie i Danmark. Jeg er derfor super glad for, at regeringen og et stort flertal af Folketingets partier nu sætter en række nye initiativer i gang, der giver os mulighed for at genopdage vores land med kulturoplevelser og idrætsaktiviteter som et naturligt omdrejningspunkt,” siger kulturminister Joy Mogensen.

 

Læs aftaleteksten om sommerpakken her.
Læs faktaark om initiativerne i sommerpakken her.