Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Coronavirus

Klar med hjælpepakke til efterskolerne

Børne- og Undervisningsministeriet
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil besøger årets dagstilbud

Regeringen og alle Folketingets partier og medlemmer uden for grupperne har i dag indgået en aftale om at hjælpe efterskoler, frie fagskoler og øvrige skoler med kostafdelinger til at komme igennem coronakrisen. Regeringen og aftaleparterne er samtidig enige om at forbedre muligheden for fripladser på fri- og privatskoler, efterskoler og frie fagskoler i denne situation.

Der bliver sendt et klart signal til elever og forældre om, at de trygt kan tilmelde sig et ophold på en efterskole eller anden skole med kostafdeling i det kommende skoleår. Skolerne skal ligeledes kunne agere over for banker og forældre med troværdighed.

Baggrunden for aftalen er, at partierne ikke ønsker, at corona-krisen skal diktere skolelandskabet på den anden side af krisen, og at det derfor skal minde mest muligt om det, vi kender i dag.

Pakken indeholder blandt andet nedsat forældrebetaling på efterskoler og andre kostskoler, en pulje til at hjælpe skoler, der oplever udmeldinger frem mod sommerferien 2020, og til at hjælpe skolerne i næste skoleår samt en fripladspakke. 

”Efterskoler står for et helt særligt ungdomsfællesskab. Det er vigtigt, at vi får skabt noget ro omkring dem og de mange skoler med kosttilbud. De står med en særlig økonomisk udfordring på grund af nedlukningen, og jeg er glad for, at Folketinget står sammen om at få dem helskindet igennem coronakrisen,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

LÆS MERE HOS BØRNE- OG UNDERVISNINGSMINISTERIET

 

pdf (553 Kb)