Student 2020

Grønt lys til at køre studentervogn

Børne- og Undervisningsministeriet

Også i år vil pyntede busser og lastbiler med glade hueklædte unge pryde gaderne, når årets studenter springer ud. De unge, som snart afslutter deres ungdomsuddannelse får – trods COVID-19 – lov at fejre deres eksamen med vognkørsel.

Regeringen og Folketingets partier har valgt at give mulighed for studenterkørsel og andre uddannelsesafslutninger, men under forudsætning af, at det foregår klassevist.

De nærmere retningslinjer for forsvarlig gennemførsel af arrangementerne er under udarbejdelse. 

En vigtig begivenhed
”For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i Coronaens tegn. Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Af hensyn til smittetrykket skal der tages forholdsregler i forbindelse med fejring af afslutninger på uddannelser som translokation, dimissioner og lignende arrangementer. Her bør fejringerne foregå ved, at man kun samles klassevist og holdvist – og ikke i større forsamlinger. Der vil dog være mulighed for, at nærmeste familie også kan deltage.

Retningslinjerne for både studentervognkørsel og andre afslutningsarrangementer for hele uddannelsesområdet vil blive drøftet med sektoren og ventes at være klar inden for de næste dage.

LÆS MERE HOS BØRNE- OG UNDERVISNINGSMINISTERIET