Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Grøn genopretning

30 mia. kr. til renoveringer i den almene boligsektor

Transport- og Boligministeriet
Klima-, Energi og Forsyningsministeriet

Regeringen foreslår, at der afsættes 30 mia. kr. til grønne renoveringer i den almene boligsektor. Det er et første skridt mod en grøn genopretning af Danmark

Den almene boligsektor er en grundsten i det danske samfund. Omkring 1 mio. danskere bor i en almen bolig og lejerne kan nu se frem til, at der bliver sat gang i de tiltrængte renoveringer. 

Regeringen vil afsætte 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til grønne renoveringer i den almene boligsektor i perioden 2020-2026. 18 mia. kr. skal gå til en ekstraordinær fremrykning af renoveringsindsatsen, så ventelisten kan blive afviklet hurtigt.

”Det er den største samlede boligaftale nogensinde, som regeringen her lægger op til. På kort sigt vil 72.000 boliger på ventelisten blive renoveret. Samtidig udgør initiativet et væsentligt bidrag til at holde hånden under beskæftigelsen i den svære situation, dansk økonomi står i som følge af coronakrisen”, udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek.

”Vi står med en unik mulighed for at kombinere genopretningen af Danmark med vores grønne ambitioner. Med dette forslag tager vi første skridt i den retning. Vi åbner for investeringer for 30 mia. kr. Rundt om i hele landet bliver der nu mulighed for at udskifte vinduer, isolere bedre eller udskifte oliefyret. Det vil gavne både lejere, beskæftigelsen og ikke mindst klimaet. Renoveringerne giver nemlig både bedre indeklima, lavere varmeregninger til lejerne, flere ordrer i ordrebøgerne hos virksomhederne og mindre CO2”, siger klima,- energi og forsyningsminister Dan Jørgensen.  

Regeringen vil nu indkalde Folketingets partier til forhandlinger.

Læs faktaark om forslag til boligaftale 2020-2026