Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Tema

Her er fremtidens sundhedsvæsen

Det betyder sundhedsreformen for dig

Flere læger og sygeplejersker. Flere ambulancer og akutbiler. Mere behandling tæt på hjemmet. Det er nogle af resultaterne i sundhedsreformen.

Sundhedsvæsenet skal rykke tættere på patienter og pårørende. Det er kernen i regeringens sundhedsreform.

Det skal ske ved, at mange flere patienter skal behandles tættere på hjemmet end det sker i dag. 21 nye sundhedsfællesskaber skal skabe sammenhæng og nærhed i behandlingen. Det skal være slut med usammenhængende forløb, hvor patienter bliver sendt rundt i systemet.

FAKTA - Læs er alle detaljerne om sundhedsreformen

 

Det bliver investeret i flere sundhedshuse.  Der bliver uddannet flere læger og flere sygeplejersker. Der kommer flere ambulancer og akutbiler – placeret i de områder, hvor der er særlige behov. 

Fremover bliver der sat standarder for de lokale tilbud, så der er tryghed for høj kvalitet over hele landet. Det skal en national kvalitetsplan sørge for.

Patienter skal have bedre støtte og vejledning når de har brug for deres patientrettigheder. Rettigheder, der skal respekteres og overholdes i hele landet. Ny ret til to dage barselsophold for førstegangsfødende. 

Sygehusene får også oplysningspligt om alternativt behandlingssted, sådan at patienterne hjælpes bedre videre, hvis sygehuset ikke selv kan tilbyde behandling inden for 30 dage.