Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Aftale om det specialiserede socialområde

Regionerne driver i dag lidt over 60 tilbud på det specialiserede socialområde og specialundervisningsområde med ca. 4.000 pladser

Finansministeriet
De regionale tilbud dækker over en lang række målgrupper, blandt andet hjemløse. Foto: Colourbox

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om det specialiserede social- og specialundervisningsområde. Parterne er enige om, at der skal igangsættes en nærmere undersøgelse af de enkelte regionale tilbud, inden der tages stilling til, hvor tilbuddene skal placeres. Formålet er at identificere de tilbud, som indeholder mest specialiseret viden og dermed leverer de mest specialiserede indsatser.

Sigtet er at sikre, at borgere med sjældne og eller særligt komplekse behov har adgang til tilbud af høj kvalitet. Undersøgelsen skal være afsluttet i august 2019. 

Vil følge udviklingen i specialiseringen
Regeringen og Dansk Folkeparti er desuden enige om i højere grad at følge udviklingen i specialiseringen og sikre en fortsat højt specialiseret indsats.

Det skal ske ved at oprette en observationsliste over de mest specialiserede af de nuværende regionale tilbud.

Regionerne driver i dag lidt over 60 tilbud på det specialiserede socialområde og specialundervisningsområde med ca. 4.000 pladser.

De regionale tilbud dækker over en lang række målgrupper, herunder mennesker med hjerneskade, udviklingshæmning, psykiske vanskeligheder, multiple funktionsnedsættelser og hjemløse. Dertil er der flere regionale tilbud, som er målrettet børn og unge, som har fået dom til en ungdomssanktion, og voksne udviklingshæmmede, som har fået en dom eller er idømt en foranstaltning i et åbent eller sikret miljø.

LÆS MERE HOS BØRNE- OG SOCIALMINISTERIET

pdf (7 Kb)