Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

5.500 statslige arbejdspladser er nu flyttet

Udflytningen af statslige arbejdspladser fra Københavnsområdet til andre dele af landet skrider planmæssigt frem

Finansministeriet

Regeringen har ad to omgange fremlagt planer om at flytte og etablere omkring 8.000 statslige arbejdspladser uden for København. Og en ny opgørelse fra Finansministeriet viser, at flytningerne fortsat skrider planmæssigt frem.

I marts 2019 var der ifølge ministeriernes indrapporteringer flyttet 5.540 ud af de planlagte 7.927 statslige arbejdspladser.

Det glæder innovationsminister Sophie Løhde, der har stået i spidsen for ’Bedre Balance II’, som blev præsenteret i januar sidste år.

"Vi har i regeringen fremlagt to historisk store flytteplaner, hvor vi flytter og etablerer ca. 8.000 statslige arbejdspladser og 10 nye uddannelsesstationer uden for København. Det vil være med til at skabe et Danmark i bedre balance. 52 byer rundt om i Danmark har på nuværende tidspunkt fået statslige arbejdspladser eller nye uddannelsesstationer. Og når vi er færdige, vil det være 60 byer", siger Sophie Løhde.

Flere pendler til og fra eller flytter med arbejdspladsen 
Den nye statusopgørelse viser også, at der er sket en stor stigning i antallet af medarbejdere, som enten er flyttet med eller pendler til deres arbejdsplads.

I november 2018 var det 20 pct. af medarbejdere, der var ’medflyttere’. Ifølge den nye opgørelse er tallet nu 28 pct. Det svarer til 1.527 medarbejdere.

Læs ’Status pr. marts 2019 på Bedre Balance I og II’