Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Artikel

Styrket politiindsats i særligt udsatte boligområder

Regeringen
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Politiet gennemfører i dag en lang række indsatser i de boligområder, som politiet har udpeget som særligt udsatte.

Det er det vigtigt, at borgerne i disse områder oplever et nærværende politi, der er synligt, tilgængeligt og rykker hurtigt ud, så de kan  føle sig trygge i deres hverdag. Regeringen vil styrke politiets indsats i de særligt udsatte boligområder her og nu og samtidig sikre, at politiet har de rette værktøjer til at få bugt med problemerne på den lange bane.

Regeringen foreslår:

  • Mere politi på gaden i de mest belastede boligområder
  • Flere hårdkogte kriminelle skal væk fra gaden gennem en strategisk indsats for at udpege personer, der er særligt centrale for kriminalitet og utryghedsskabende adfærd i boligområdet
  • At udarbejde en national strategi for politiets indsats i de særligt udsatte boligområder i de kommende år, der skal styrke effekten af politiets arbejde og styrke trygheden i de udsatte boligområder

Antallet af mobile politistationer udbygges med henblik på at sikre en øget politimæssig tilstedeværelse i de særligt udsatte boligområder, hvor der er størst behov. Samtidig øges kontroltrykket fx i  form af flere færdselskontroller mv., så politiet er synligt tilstede. Samtidig vil politiet på landsplan gennemføre i alt 25 større målrettede politiaktioner i 2018-2019 i de særligt udsatte boligområder.

Som led i politiets efterforskningsarbejde vil der blive iværksat en særskilt indsats for at udpege personer, der er særligt centrale for kriminaliteten og utrygheden i området. Det skal sikre, at de kriminelle retsforfølges og udsættes fra deres bolig, når det er muligt.