Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Tema

Aftale om skattereform 2018

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om en skattereform. Læs mere om aftalen her.

Regeringen og Dansk Folkeparti har 6. februar 2018 indgået en aftale om en skattereform, som gøre det mere attraktivt at spare op til alderdommen, og betyder, at der vil være en større gevinst ved at komme i arbejde for tusindvis af danskere.

Sammen har parterne prioriteret 5,0 milliarder kroner på at lette skatterne på især arbejde og pensionsindbetaling.

Elementer i aftalen:

Nyt jobfradrag på 4,5 pct. af arbejdsindkomst (inkl. pensionsindbetalinger med fradrags- eller bortseelsesret, herunder ATP-bidrag) over 187.500 kr. om året - op til maksimalt 2.500 kr. LÆS MERE HER.

Nyt Pensionsfradrag for pensionsindbetalinger med fradrags- eller bortseelsesret op til 70.000 kr. Fradraget er på 12 procent for personer med mere end 15 år til folkepensionsalderen og 32 procent for personer med 15 år eller mindre til folkepensionsalderen. LÆS MERE HER.

Grundlaget for beskæftigelsesfradraget udvides, så det også omfatter den del af arbejdsindkomsten, der indbetales til pensionsordninger med fradrags- eller bortseelsesret, herunder ATP-bidrag af arbejdsindkomst. Samtidig øges det maksimale beskæftigelsesfradrag med 1.000 kr. til 38.400 kr. LÆS MERE HER.

Bundskattesatsen sænkes med 0,02 procentpoint. LÆS MERE HER.

 

Hvad betyder aftalen for dig?

Hvor meget du får ud af skatteaftalen afhænger af dine privatøkonomiske forhold. Du kan dog få en idé om hvilken gevinst, du vil få, ved at sammenligne dine forhold med de fire eksempler, som du finder i artiklen her. Du kan også se, hvordan skatteaftalen påvirker incitamentet til at arbejde.

I forbindelse med skatteaftalen udvides brugen af optjeningsprincipper for ret til velfærdsydelser i Danmark. Læs mere om det nedenfor: