Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen lancerer handlingsplan på LGBT+-området

Minister for ligestilling Karen Ellemann får samtidig et koordinerende ansvar for området på tværs af regeringen. Læs mere her.

Udenrigsministeriet
Portræt af Karen Ellemann på hendes kontor
Minister for ligestilling Karen Ellemann får et koordinerende ansvar for LGBT+-området. på tværs af regeringen. Foto: Les Kaner.

For første gang nogensinde vil en dansk regering lancere en handlingsplan på LGBT+-området. Planen skal forebygge diskrimination og fremme lige muligheder, tryghed og trivsel for LGBT+-personer.Minister for ligestilling Karen Ellemann får samtidig et koordinerende ansvar for området på tværs af regeringen.

”Det er et historisk aftryk og en ambitiøs dagsorden regeringen sætter for at øge trivsel og tryghed for LGBT+-personer i samfundet. Jeg er stolt og glad over at skulle koordinere og stå i spidsen for arbejdet med en handlingsplan på området. For regeringen er det vigtigt, at vi alle kan leve det liv, vi ønsker, og være den vi vil,” siger Karen Ellemann.

Regeringen ønsker blandt andet at sætte fokus på nydanske LGBT+-personer, der kan have ekstra store personlige omkostninger ved at leve åbent som homoseksuel.

”Det er dybt bekymrende, at hver femte nydanske LGBT+-person har været udsat for voldstrusler fra familien. At en tredjedel har overvejet selvmord. Og at op mod en fjerdedel indvandrere opfatter homoseksualitet som en sygdom. Det skal vi gøre noget ved,” fastslår Karen Ellemann.

Allerede sidste år besluttede regeringen at fjerne transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme. Med planen vil regeringen yderligere styrke rådgivning og støtte til transkønnede i sundhedsvæsnet.

Planen skal også sætte fokus på, hvordan vi kommer mobning og vold mod unge LGBT+-personer i uddannelsessystemet til livs. Næsten 2 ud af 3 unge LGBT+-personer har oplevet negative kommentarer eller opførsel i skolen på grund af deres seksuelle orientering.

”Det er alt for høje tal. Vi skal sætte ind allerede i uddannelsessystemet, hvis vi skal diskrimination af både unge og voksne LGBT+-personer til livs,” siger Karen Ellemann.

Regeringen vil desuden have fokus på at skabe mere åbenhed omkring LGBT+-personer på arbejdsmarkedet, homofobi og transfobi i det offentlige rum skal bekæmpes, og regeringen ønsker at støtte initiativer inden for sportens verden og i foreningslivet.

Finansieringen skal findes i satspuljen.

Lanceringen af Karen Ellemann som koordinerende minister og regeringens ambition om en handlingsplan med fokus på Tryghed, trivsel og lige muligheder for LGBT+-personer præsenteres torsdag eftermiddag kl 16.00 af statsminister Lars Løkke og ligestillingsminister Karen Ellemann ved en Pride-reception i statsministeriet.

Læs mere her