Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Ny udflytning: Regeringen vil etablere flere tusinde statslige arbejdspladser ude i landet

Den planlagte flytning af statslige arbejdspladser er mere end halvvejs gennemført - se fakta her. Regeringen planlægger en ny ambitiøs udflytningsrunde til december.

Finansministeriet

Regeringen ønsker, at de statslige arbejdspladser skal være fordelt i hele landet - tættere på borgere og virksomheder. Den planlagte flytning af statslige arbejdspladser er mere end halvvejs gennemført, og regeringen planlægger en ny ambitiøs udflytningsrunde til december.

1.oktober 2015 præsenterede den daværende V-regering en plan for at flytte knap 3.900 statslige arbejdspladser fra Hovedstaden og ind i resten af Danmark. Udflytningen skal give balance og udvikling i hele landet og sikre statslige institutioner, der er tæt på borgere og virksomheder.

Arbejdet med at flytte arbejdspladser er i fuld gang og størstedelen af de udflyttede institutioner ventes at være færdige med flytningen inden udgangen af 2017. Den seneste status viser, at der i september 2017 er flyttet 2.546 ud af de 3.900 planlagte flytninger af arbejdspladser. 23 ud af 44 planlagte institutioner har nu afsluttet flytningen og mere end 25 byer har fået nye arbejdspladser.

Regeringen vil videre af denne vej og vil i en ny udflytningsrunde igen etablere flere tusinde nye statslige job udenfor Hovedstaden.

pdf (77 Kb)