Nyhed

Regeringen afsætter fem millioner kroner til nødovernatning til mennesker i hjemløshed

Social- og Indenrigsministeriet
Hjemløs mand ligger sammenkrøllet på gaden i København. Rundt om ham er en stor gruppe af duer.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har sammen med Folketingets partier indgået aftale om fem millioner kroner til nødovernatning. Det skal bl.a. sikre mennesker i hjemløshed en seng at sove i til vinter og foråret.

Kalenderen viser vinter, og oven i de lave temperaturer og nedbør er Danmark ramt af COVID-19. Det er en udfordring for mange mennesker i hjemløshed, da nogle herberger og væresteder er pressede af de restriktioner, der skal beskytte mod smitte.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag er derfor blevet enig med samtlige Folketingets partier om at afsætte fem millioner kroner til nødpladser til mennesker i hjemløshed i de kolde måneder og i det nye år. Pengene går blandt andet til en række organisationer, som i forvejen har pladser til mennesker i hjemløshed, og som nu kan udvide eller forlænge deres beredskab.

Astrid Krag siger:

Vi skal lige nu passe særligt godt på samfundets udsatte. Krisen er langt fra overstået, og vi har taget hul på en vinter i skyggen af nogle alarmerende høje smittetal. Mange herberger og tilbud kæmper for at kunne begrænse smitterisiko, og det gør hverdagen ekstra presset. Organisationerne yder en kæmpe indsats, og det vil jeg og de andre partier gerne støtte, så mennesker i hjemløshed forhåbentligt kan gå vinteren i møde med lidt mere ro i sindet.”

Læs mere om hjælpen tril nødovernatning på Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside